12 augustus 2014

Wonen aan het water

Met een beetje fantasie woon ik vanaf april 2015 aan open vaarwater! Nou ja, er zit nog wel een vierbaans ringweg tussen, maar even de brug (zie de foto bovenaan deze website) over en ik ben er. Nadat vele jaren geleden de plannen 'Waterstad Sneek' werden gepresenteerd, bleef het lange tijd stil. Kwestie van 'niet voldoende geld' en 'geen plannen van projectontwikkelaars', die voor de nodige woningbouw langs het water moeten zorgen.

Maar het lijkt er nu toch op dat binnenkort (september/oktober) de eerste schop de grond in gaat. Langer uitstellen is niet mogelijk, aangezien er dan geen aanspraak meer gemaakt kan worden op Europese subsidies. Tenminste, dat wordt in de wandelgangen beweerd. Ja, we krijgen nog wel eens wat terug van onze zuur verdiende belastingcentjes die naar Europa gaan!

In het midden van links naar rechts (horizontaal) de Stadsrondweg met daarboven de nieuwe vaarverbinding tussen Geeuw en Woudvaart.

Om en nabij de volgende Sneekweek, begin augustus 2015, is onze waterrijke stad een nieuwe vaarweg rijker. Kleinere pleziervaartuigen hoeven dan niet perse door de drukke binnenstad te varen, maar hebben dan aan de zuidkant van de stad een mooi alternatief. Uiteraard zijn er veel tegenstanders van dit miljoenenproject, maar ik ben zeker voor deze upgrade van het gebied. De braakliggende terreinen krijgen eindelijk een mooie invulling.

Meer informatie over het project 'Waterstad Sneek' vindt u op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten