6 augustus 2014

Brief versturen onbetaalbaar

"PostNL wil prijs postzegel weer verhogen", las ik maandagavond op de website Nu.nl. Inderdaad, ik las het op internet. Niet in de krant, maar op het wereld wijde web. De krant is echt een achterhaald medium aan het worden. Die zitten ook in de hoek waar de klappen vallen, net zoals PostNL. Waar de kranten uit man en macht advertenties aan de man proberen te brengen, daar kan PostNL niet veel anders dan bezuinigen en het verhogen van de tarieven.

In 1962.... ƒ 0,30
Een postzegel kostte eind 2010 nog 44 cent, inmiddels is dat al opgelopen naar 64 cent. Een stijging van maar liefst 45% in drie jaar tijd. Maar nog altijd is dat niet voldoende om de dalende omzet een halt toe te roepen. Het is nog niet bekend hoeveel de stijging nu bedraagt, maar reken er maar op dat het rond de 70 eurocent uitkomt. Het lijkt me zinvol om nu alvast een flinke voorraad in te slaan. Over een jaar of drie kun je de zegels dan met een mooie winst doorverkopen. Een betere belegging bestaat er niet. Een daling van de prijs valt immers niet meer te verwachten.

Als het zo doorgaat is het over een jaar of tien niet meer te betalen om kaarten/brieven e.d. te versturen. Nou ja, voor zover iemand dat nog doet natuurlijk. Alle post komt tegenwoordig keurig binnen per email. Het versturen van kerstkaarten is voor velen ook al verleden tijd. Een bericht op Facebook of Twitter is de nieuwe standaard. Veel goedkoper! Tsja, we blijven Nederlanders hèh?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten