14 augustus 2014

Kappen nu!

Bij de wedstrijd Real Madrid tegen Sevilla was het weer eens zo ver. Tot twee keer toe loopt er een fan het veld op om één van de sterspelers om de hals te vliegen. Het is een rage geworden. Je bent stoer als je met je bierbuikje het veld op rent om Christiano Ronaldo een 'hug' te geven. Bah! Stop met die onzin!

Het wordt ze natuurlijk ook wel gemakkelijk gemaakt tegenwoordig. De metershoge hekken rond het speelveld zijn verdwenen, metersdiepe grachten rond het veld zijn gedempt. Dus Jan en alleman kan, als een steward even niet op let, zo de groene mat oprennen voor zijn 'moment of fame'.Het begint me aardig de keel uit te hangen. Waarschijnlijk denken de 'geliefde' spelers er net zo over.

Als het een keer gebeurt dan is dat ludiek, helemaal als het een kind van een jaar of acht betreft. Maar als er voor de tiende keer in het prille voetbalseizoen een volwassen man Messi, Ronaldo of wie dan ook om de nek vliegt, dan is het ludieke er al aardig af. Nu is het nog steeds goedbedoeld, maar ik moet er niet aan denken als er binnenkort een gestoorde het veld op rent die (bijvoorbeeld) Gareth Bale een knal voor zijn harses geeft. Of nog erger... met een mes toe takelt!

Wat mij betreft: keihard aanpakken die 'pitch invaders', voordat er ongelukken gebeuren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten