5 augustus 2014

Lippenstift, tattoo's en blote buiken

De Sneekweek trekt allerlei soorten mensen naar onze mooie regio. Voor zowel de sportieveling als de nachtbraker is Sneek en zijn omgeving deze week 'the place to be'. Het Sneekermeer (in Sneek spreekt men overigens over de meer in plaats van het meer) is deze week het domein van de Nederlandse zeilsport. Het grootste watersportevenement op binnenwateren ter wereld.

Op het water strijden meer dan 800 boten voor een podiumplaats in hun klasse. En dus is op en rond het meer het bootjesvolk aanwezig. Het zeilvolk is overdag op het Sneekermeer te vinden, de meesten
Dit geldt niet alleen voor Amsterdam!!!!
blijven daar hangen. Op wat jongelui na die zich 's avonds nog wel in de stad laten zien. Je herkent ze zo. Bruin gekleurd gezicht, stoere zonnebril, zeiljack en een iets te duur waterdicht horloge.

Heel wat anders dan het 'kermisvolk' zullen we maar zeggen. Om de één of andere reden trekt de kermis een bepaald slag volk naar de stad. Daar waar piercings, tatoeages, hotpants, vuurrode lippenstift en snelle auto's tot de standaard uitrusting behoren. Hotpants en lippenstift alleen voor de meisjes natuurlijk. De snelle auto's, die alleen bij verkeersdrempels de maximumsnelheid in acht nemen om de vele spoilers te sparen, worden veelal bestuurd door jonge mannen.
 
Maar al pendelend tussen Stad en Meer kom je tegenwoordig ook een heel ander slag mensen tegen. Ze rijden allemaal op van die opgevoerde fietsen, ook wel E-bikes genoemd. Van die fietsen met trapondersteuning, u weet wel. Met een broodje en thermoskan koffie in de fietstas zoeven ze de jongelui voorbij. De jongelui vaak op een oude stadsfiets met een krat bier achterop. Zestigers... zandalen aan, een hippe cap op de grijze knar en...... tegenwoordig met een overhemd met de knoopjes los.... Echt waar, de blote buik mag getoond worden! Dat denken ze tenminste.... Ik ben er de afgelopen dagen veel tegengekomen.... Het moet toch niet veel gekker worden. Geef mij dan toch maar die jongedames met lipstick, hotpants en tatoeages....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten