11 augustus 2014

Waar is de 'reset-knop'?

Hier in het kleine Nederland leven we in het algemeen een prachtig mooi leven. Uiteraard klagen we over alles, hoe pietluttig de kwestie ook is. Over het eten, over het weer, over de buren, over de economie. Noem een willekeurig onderwerp of de gemiddelde Nederlander heeft wel weer iets gezien wat volgens hem of haar niet goed is. Kwestie van 'glas half vol' of 'glas half leeg'. Voor de gemiddelde Nederlander is het glas half leeg.

Toch hebben we het hier in Nederland gewoon goed. De economie heeft natuurlijk de laatste jaren klap of klap gekregen, waardoor bijna alle Nederlanders minder te besteden hebben. Maar nog altijd heeft iedere Nederlander voldoende eten en drinken, leven we in vrijheid, worden we door artsen/ziekenhuizen geholpen wanneer ons iets mankeert en kunnen we eens per jaar op vakantie.
Mooie vorm voor de aarde ?
Zelfs de mensen onder de armoedegrens (en dat zijn er de laatste jaren wel meer geworden) worden op verschillende manieren geholpen, waardoor ze een relatief goed bestaan hebben. Denk aan de Voedselbanken, het Leger des Heils, de (bijstands-) uitkeringen, huurtoeslagen en dergelijke.

Hoe anders vergaat het in vele andere delen van de wereld! Je hoeft de televisie maar aan te zetten en je ziet de ellende in Syrië, Oekraïne, Liberia, Irak, Sudan, Israël en noem al die landen maar op. De mens is een raar product. Hebberigheid, egoïsme, religie, haantjesgedrag. Allemaal ingrediënten voor de oorlogen en genocides in de wereld. De mensheid is ziek. Het experiment van 'de schepper', wie dat ook moge zijn (God, Allah?), is faliekant mislukt. 'We' hebben het met z'n allen verkloot.

Het is hoog tijd dat er iemand op de 'reset-knop' drukt. Dan kunnen we overnieuw beginnen. Geef de mensheid een nieuwe kans. Laten we weer beginnen met Adam en Eva. Of nee, laten we kiezen voor Mohammed en Eva. Dat is misschien beter. Zorg er bij de herstart voor dat er geen religie meer is. Geloof allemaal in jezelf, dat is goed genoeg. Heb uw naaste lief, is iets waarvoor je geen bijbels boekje nodig hebt. Zorg dat we deze aardkloot met maximaal één miljard mensen gaan bewonen, dan heeft iedereen genoeg ruimte, voedsel en grondstoffen om het leven aangenaam te maken. Zoals het nu gaat, gaat het echt niet goed. Weet iemand waar die 'reset-knop' te vinden is? Ik wil er wel op drukken....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten